Carian

Isnin, Disember 31, 2012

Bye bye 2012, Welcome 2013 !

Bersarang sudah belog ni tanpa sebarang entri baru. Macam dah tak bernyawa belog ni . Ehem, setahun tak update berita, saya dah pun berstatus ibu ye. InsyaAllah akan cuba kemaskini belog burok ini untuk tahun 2013.

Till then, SELAMAT TAHUN BARU 2013 buat semua ! Semoga apa yang dirancang tercapai dan buangkan segala perilaku negatif gantikan dengan semangat yang positif dalam hidup kita !

xoxo,

Isnin, Ogos 22, 2011

♀ Asid Folic

Saya sebenarnya terlupa sangat-sangat pasal asid folic ni. Tapi, bila dah lagi sebulan nak kawen, baru teringat pasal benda ni. Sedangkan asid folic ni seelok nya dimakan tiga bulan sebelum kawen. T_T Sempat lagi kah saya mau makan pil ini? Sebab saya dah cari merata asid folic ni di pharmacy. Mahu yang APPETON punya seperti yang direview oleh Puan Suhaida , tapi bila pegi Guardian, pharmacist tu kata Guardian dah tak keluarkan Asid Folic Appeton, yang ada hanya sepapan asid folic yang harganya RM0.60. Ish dalam hati berkata, yeke sepapan tu RM0.60 jer? Nape murah sangat kan? So, saya pun pegi ke kedai ubat yang lain selain Guardian and Watson. Pharmacist tu suggest ambil Goldlife which consist keperluan vitamin yang lengkap termasuk asid folic. Pun saya tak teragak nak beli berdasarkan review daripada  AIN NAZARI  berkaitan Goldlife ni ^_^


Sebulan lagi sebelum majlis, saya baru nak makan. Saya dan bakal suami tak merancang anak, harapan dapat baby cepat-cepat lepas kahwin ni. Ooohhh..mode gatal sudah kembali! Permisi dulu ya! Sampai bertemu lagi!


xoxo,

Selasa, Ogos 16, 2011

♀ Berdua

Engkaulah insan yang paling bermakna
Akulah insan yang paling bersaja
Bercinta sudah, dan berkasih sudah
BERDUA

Aku harap yang semua jalan jalan cinta ini pasti kepadamu
Yang kunantikan selama ini
Paling bermakna

Berdua by Alvin Anthons
Lirik : Ajai



Pautan Member Bloggers